Google

Enllaços interessants relacionats amb la tipografia.
Exemples curiosos de tipografies i del seu ús.
Catàlegs de tipografia.
La Corelcció.
Fonts i dingbats originals, i de franc!

 

 

Us podria facilitar centenars d'enllaços. Sorprèn la varietat de recursos sobre tipografia que hi ha a la web. Però només amb aquesta selecció podreu trobar gairebé tot el que us cal; en especial dos primers enllaços.

  On snot and fonts, el compendi definitiu sobre enllaços de qualsevol tema relacionat amb la tipografia. Excel.lent i exhaustiu recull contínuament actualitzat i comentat per Luc Devroye.

  Un altre gran macro-recurs sobre tipografia que us agradarà: The Type Resource.

  Exclussiu d'aquesta web: Les fonts i dingbats creades per l'autor d'aquestes págines: originals i gratis.

  Si voleu ràpidament obtenir fonts amb imatges (Dingbats) el millor lloc és The Dingbat Page, on n'hi ha dotzenes, gratis i molt ben presentats, arxivats per temes.

  Ray Larabie ofereix centenars de tipografies de creació pròpia, totes absolutament gratis. N'hi ha de molt bones. Tan sols amb les seves fonts ja podem tenir una bona col.lecció; en especial lletres decoratives, però també algunes famílies per a text. I l'home en segueix afegint, cada cop millors.http://www.larabiefonts.com

Nick's Fonts. Formidable. Una col.lecció de fonts gratis creades per Nick Curtis. La majoria d'un gust excel.lent, i dins d'una línia art-déco - anys 40... La majoria són revivals d'altres tipografies, però la qualitat és ideal. Moltes altres coses interessants a la seva web.

Fonts gratis originals!!!
quadrat màgic 7 x 7
Els quadrats màgics (com el de l'exemple) són un divertit entreteniment tipogràfic. S'han de poder llegir igual en vertical i en horitzontal.

Esperfonto és un sistema per a l'elecció de la tipografia més adient per a cada projecte. A la web de Daniel Will-Harris, un polifacètic dissenyador.

 Ancient Scripts és una web on expliquen l'evolució dels alfabets a l'antiguitat. Molt interessant.

 Research UK conté mostres de FUSE, la revista de tipografia avanguardista de Neville Brody.

 Algunes webs interessants de fabricants o distribuidors de tipografies: la més interessant és la deITC (International Typeface Corporation) conté l'aclamada revista U&lc, i mostres de les tipografies que venen, amb un comentari de cada una. També tenen molt bona reputació les fonts de Adobe.

Recursos en castellà o català.
Planeta Tipografia és un recull d'enllaços a tot allò relacionat amb la tipografia, aquesta vegada en castellà.

Type-O-Tones i Typerware, són dues interessants fundicions tipogràfiques nacionals. La primera ha editat la coneguda MeMima; Andreu Balius, de Typerware, ha creat ITC Belter i ITC Temble, entre d'altres. Pàgines amb bon disseny.

  Unos tipos duros: divertit joc de paraules per a una pàgina amb interessants articles sobre la història de la tipografia, la classificació dels tipus de lletra i més coses.

  A la Guía de las Fuentes trobareu enllaços a una plètora de recursos gratuïts a Internet de tota mena.

Enviau-nos més suggerències i les afegirem aquí.


Galeria tipogràfica creació tipogràfica Organitzar-se La impremta a casa [Vigital] [Manual de diseño en castellano] [ Manual de diseño digital, en castellano ] [ Contactar ]
pàgina inicial inici