Google


Escannejar imatges.
Fotografia digital.
Retocar les imatges.

pin i pon

a-tooo

peluco

Les càmeres digitals són molt útils per fer fotografies de detall amb molta comoditat, en comparació amb les càmeres ordinàries. Les joguines de les dues primeres imatges fan només uns pocs centímetres.

 

Les càmeres digitals comencen a ser realment assequibles, i són una interessant eina per al disseny, en especial per al disseny de web, perquè en aquestes condicions no cal una ressolució massa elevada. Les prestacions d'aquest tipus de càmera van millorant constantment, i existeixen models de cost i característiques molt variables. Les més econòmiques treballen a ressolucions menors, però encara així són aptes per molts usos, en especial per materials que es vegin en pantalla.

Què ofereix la fotografia digital?
El que resulta més xocant de l'ús que molts fan d'aquestes càmeres és el que les manegin tan sols com una mena de càmera de revelat instantani: obtenen les fotografies per imprimir-les directament i prou, amb algun processat ocasional... tot i que aixó és respectable, no deixa de ser semblant a creure que un congelador serveix només per fabricar glaçons!

Aquestes càmeres presenten una llarga sèrie d'avantatges: No cal revelat. La fotografia està disponible immediatament;i no cal esperar que s'acabi un rodet, perquè es pot continuar afegint imatges més tard.

  • La càmera sempre està a punt per fer fotografies, sempre que tinguem un disc per guardar-les.
  • El suport és reutilitzable, i transferible directament d'una màquina a una altra, o de la màquina a l'ordinador.
  • Estalviam l'ús d'un escànner, perquè la imatge queda directament digitalitzada en un format estàndard (normalment jpg -amb compressió- o bmp -sense compressió.)
  • Tenen una sensibilitat luminosa molt elevada, de manera que es poden fer fotografies amb unes condicions de poca llum que amb càmeres ordinàries requereixen pel.lícula especial.
  • Podem fer les fotografies en blanc i negre, sèpia o a tot color sense rodets de pel.lícula especials. Podem aplicar nombrosos efectes de retoc i sempre tenim una còpia a punt.
  • El nombre de còpies que ens calgui se poden obtenir a l'instant i il.limitadament, sense cap pèrdua de qualitat.

Algunes càmeres fins i tot permeten captar curtes seqüències de vídeo; i existeixen també equips de filmació digital, tot i que això ja és una altra qüestió. El vídeo digital presenta les mateixes oportunitats que les imatges fixes pel que fa a possibilitats d'edició i maneig.

Algunes idees interessants per manejar les càmeres digitals.
 Fer una composició o collage utilitzant fotografies digitals és molt fàcil, perquè no exigeix complicats trucs de laboratori, només un programa de retoc fotogràfic o de pintura (que fins i tot pot ser molt bàsic, per determinats efectes.)
 Podem accedir immediatament a una part determinada de la imatge sense necessitat d'encarregar còpies.
  Són ideals per preparar imatges de reportatges, actualitat, imatges que es renoven contínuament, perquè el temps entre obtenir la imatge i disposar d'ella és gairebé nul.
  Aquestes càmeres poden substituir un escànner per determinats usos; per exemple, per preparar un catàleg de pintures, són ideals per fotografiar quadres.

 La macrofotografia (o al menys fotografia de detalls) amb aquestes càmeres no requereix tants accessoris com a la fotografia convencional. No cal canviar la lent ni utilitzar sistemes especials d'enllumenat.


      [ Vigital ] [ Contactar ] [ Manual de diseño en castellano ] galeria PDF Il.lustració digital Maneig de les imatges programes Què fer i com
pàgina inicial