Google

mapa imatge

Il.lustració: de la sèrie d'estudis desastre. Si voleu saber més detalls sobre la creació d'aquest tipus d'imatges, aneu a la secció d'il.lustració digital.

Estudi desastre

Això està encara a mig fer... aquesta pàgina contindrà una sèrie de reflexions i consells sobre l'ús (creatiu i lúdic sobre tot) dels ordinadors i de la xarxa internet, i alguns enllaços que vull compartir amb vosaltres. No massa, però sí que són alguns favorits personals. No dubteu en suggerir-me els vostres.

Coses per llegir i ...
Pot semblar trivial, però obtenir informació i manejar-la és la raó de ser dels ordinadors. Gràcies a l'explossiu desenvolupament dels recursos multimèdia (CD-ROMs) i, especialment, de la xarxa Internet aquest ús primordial s'ha enriquit moltíssim. Existeixen projectes molt interessants de digitalització de textos i d'imatges. Al Projecte Gutenberg digitalitzen, des de fa una sèrie d'anys, una immensa quantitat d'obres clàssiques de la literatura universal, encara que es tracta majoritàriament d'obres en anglès o traduccions a aquesta llengua. Un recurs fantàstic per obtenir els relats d'Edgar Allan Poe, els poemes de Shelley, les novel.les de Henry James... i mil coses més, en versió text: podem llegir-ho en pantalla o fabricar-nos el nostre propi llibre, amb la tipografia, format i il.lustracions que més ens agradin. Existeix una iniciativa semblant a la del projecte Gutenberg: Cervantes 2000, amb obres castellanes. Quevedo, Cervantes, Góngora... i traduccions d'obres universals.

Per saber cap on va la web i llegir interessants reflexions sobre l'ús de la tecnologia en la comunicació, i l'impacte en la societat del nous medis, hi ha pocs autors tan coneguts com Nicholas Negroponte, del MIT. Existeix una col.lecció bastant completa dels articles que ha publicat a la revista Wired.

Una web que visit sempre que connect és la de suck.com. A diari afegeixen corrossius articles sobre diferents temes, i el toc definitiu ho donen els magnífics acudits visuals de Terry Colon. A més, tenen desats tots els articles publicats des de 1996 a un arxiu que diuen The Barrel. Imprescindible i hilarant.

Quatre coses de música...
Per qualsevol que li agradi la música, Internet és una font de recursos sorprenent. Podem conseguir fàcilment les lletres de gairebé qualsevol elapé (amb recursos com el Servidor Internacional de lletres), informació detallada sobre diferents grups i artistes musicals, a webs com la de All Music Guide.

Si us agrada la música dels 60, i en especial la psicodèlia i garatge, aneu directament al Delerium's Psychedelic Web, i consulteu la secció Archive, on hi ha informació detallada de bandes que ni tan sols sospitau que hagin existit...

 


   [ Vigital ] [ Manual de diseño en castellano ] [ Manual de diseño digital, en castellano ] [ Contactar ] ] galeria PDF Il.lustració digital Maneig de les imatges programes Què fer i com Què fer i com Cheapware i Enllaços Programes Organitzar-se
pàgina inicial